Hagaviken                        En härlig plats i Norrbotten


På de flesta bildsidor du når från bildarkivet genom att klicka på namnet i den vänstra kolumnen är bilderna visade som miniatyrer för att underlätta laddningen av sidorna. Om du klickar på en miniatyr visas bilden i sin fulla storlek. Klicka på pil vänster (övre vänstra hörnet) för att välja en ny bild.

Bästa behållningen får man om man klickar på namnen då alla sidor innehåller en liten reseskildring. Vill man bara titta på bilderna finns ibland alternativet Fotogalleri eller Bildspel. Bildspel där antalet bilder inte är så stort.

Det finns också sidor med bilderna i stort format direkt på sidan.
 

Argentina
Brasilien
Chile


Varje land har en egen sida men den här resan började i Santiago i Chile. Det finns en mängd bilder och kommentarer och vill Du följa resan i sin helhet börjar Du med Chile och klickar Dig vidare därifrån.
 

Australien
Fotogalleri (66 bilder)

Nya Zealand
Fotogalleri (54bilder)

Kuala Lumpur

Bildspel


Under februari/mars 2007 har vi gjort en resa till Australien och Nya Zealand med första stopp i Kuala Lumpur i Malaysia. Det finns en sida för varje land med en enkel reseskildring och några bilder. Vill du följa med på hela trippen så börja med Kuala Lumpur och klicka dig vidare därifrån.
 

Atlantkryssning
med

LIBERTY OF THE SEAS

Vi var två par som den 2 april 2011 checkade in ombord på det här fartyget för en resa som totalt skulle ta fjorton dagar varav drygt sju dygn över Atlanten. Det blev en makalös upplevelse som knappast går att beskriva med ord, den ska upplevas.

Bulgarien

(21 bilder)


Under Juni 2006 var vi på en semesterresa till Svarta havskusten i Bulgarien. Det var tidigt på säsongen och det var långt ifrån färdigställt för att mottaga turister. Det var 2-3 veckor för tidigt. Det finns inget skrivet om den här resan utan länken leder till ett fotogalleri.
 

Cap Verde

Fotogalleri (43 bilder)


Nyår och första hälften av Januari 2009 var vi på ön Boavista i ögruppen Cap Verde. Sidan innehåller bilder och synpunkter från resan.
 

Dom. Republiken

Fotogalleri (40 bilder)


I januari 2004 var vi på besök i Dominikanska Republiken. Länken leder till några bilder med kommentarer.
 

Engelska kanalen

Fotogalleri (70 bilder)


Tidvatten är ett fenomen som vi som åker båt i Sverige lyckligtvis inte behöver bry oss om. Vi far ut på sjön och kommer tillbaka till bryggan när det passar oss. Där det finns tidvatten är det på ett helt annat sätt. Där gäller det att planera både avfärd och återkomst till
tider då det finns något vatten att åka på. Engelska kanalen är ett område där tidvattnet är häftigt. På den engelska sidan handlar det om 6-7 meters skillnad i vattenståndet två gånger per dygn medan det på den franska sidan är dubbelt så stor skillnad - uppåt cirka 14 meter. Höjden på vattnet varierar med årstiderna och under mars är höjden stor. Vi var några stycken som for dit i mitten av mars 2007 för att studera fenomenet på plats.
 


Europastäder


Bildspel (Klicka på platsen)


På den här sidan finns bilder från några städer i Europa. Det är mest bilder och mycket lite text. I Berlin var jag en halv dag i samband med hämtning av en bil så bilderna därifrån är vyer från tornrestaurangen och djurparken.
Berlin  - Budapest - Palma de Mallorca

Hurtigruten

Jag har länge viljat göra en resa längs den norska kusten med Hurtigruten men har inte hittat någon att resa tillsammans med.

De nio sista dagarna i april 2018 blev resan av tillsammans med äldste sonen Mats. Det är han som har tagit de flesta bilderna som finns på sidorna. 

Indien


En rundresa i Indien under februari 2010 med besök i Delhi, Agra, Lucknow, Varanasi, Kolkata, Chennai, Kochi, Backwater och Mumbai. Det är väldigt många bilder på sidan och den som är intresserad av mer fakta om de olika platserna kan använda de länkar som finns till mer detaljerad information.
 

Bildspel(2005)


Kina
 

Fotogalleri (83 bilder)


I september 2005 var jag en vecka i Kina. Det var en affärsresa tillsammans med två kamrater.
_________________________________________________________________

Under oktober 2006 var vi på en guidad 10-dagars tur i 5 olika städer, Xian, Shanghai, Hangzhou, Suzhou och Peking. Det var en mycket intressant resa och vi hade en bra påläst reseledare med oss från Sverige. Det var en resa med Villaägarna anordnad av County Tours.
 

 

Kina

 

 

Broar

 


Under första halvan av mars 2013 är jag i Kina för tredle gången. Den här gången är det besök i de södra delarna av landet som är aktuellt. Det blev en intressant resa även om den ibland var i jobbigaste laget för en pensionär. Det var väldigt kuperad terräng i det områden vi besökte med mycket trappor och uppförslutningar.

I Kina är arkitekturen vad gäller byggnader och broar överlägset allt annat jag sett. Om Du klickar på broar i vänstra kolumnen visas ett bildspel på ett antal broar som är mycket vackra att beskåda.
 

Nordkap

Fotogalleri (97 bilder)


Sommaren 2004 var det ovanligt varmt på Nordkap under väldigt lång tid. Väderprognoserna visade till och med temperatursiffror för Nordkap vilket de inte vanligtvis gör. Vi var några stycken i bekantskapskretsen som kom överens om att göra ett besök där medan vädret ännu var fint och eftersom en av oss hade en affärsbekant som flyttat till Nordkap och börjat jobba inom fiskeindustrin där blev det snabbt bestämt att vi skulle fara inom de närmaste dagarna. Den 19 juli drog vi iväg för att gästa Nordkap under tre dagar. Det var 18 grader när vi for på morgonen och ju längre norrut vi kom desto varmare blev det. När vi kom fram visade termometern 26 grader. Gå vidare till Nordkap om du vill ta del av en enkel reseskildring illustrerad med bilder.
 

Oman

Som gäst följde jag med på en konferensresa till Salalah i Oman. Det var riktigt skönt att bara slöa under en vecka i ca 30 graders värme. Förutom hotellet med omgivning fanns inte mycket att se här.

Phuket

Under andra halvan av oktober 2013 var vi i Thailand vid Kata Beach på ön Phuket. Det finns på länken till vänster några bilder med kommentarer.

Puerto Rico


Här finns några bilder från en resa med barnbarnen och deras föräldrar över nyår 2012/2013 och en bit in i januari.
Vi har nu varit i Puerto Rico ytterligare två gånger i januari 2014 och 2015 och sidan är kompletterad med några ytterligare bilder i februari 2015.
 Storforsen

 

Några bilder från Storforsen utanför Älvsbyn.


Sydafrika

Fotogalleri (155 bilder)

Den här resan är gjord under första hälften av februari 2008. Det finns massor att fotografera i det landet som har en natur som överträffar det mesta. På sidan finns ett urval av bilder och en kortfattad reseskildring.
Till startsidan